Przejdź do contentuPrzejdź do wyszukiwarki
Pogotujmy logo
Domowe batony musli

Domowe batony musli

Domowe batony musli - pomysł na pyszną i zdrowszą wersje sklepowych słodyczy. Wystarczy tylko chwila by je przygotować! Zobacz sprawdzony przepis.
Ilość
0

Domowe batony musli

Składniki:

  • polecam użycie gotowej mieszanki bogatej w różne produkty lub zmieszanie ręcznie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców,... musli 185 g
  • olej kokosowy 25 g
  • miód 55 g
  • łyżka opcjonalnie dżem mirabelkowy 1
  • cukier 25 g
  • szczypta sól

Wykonanie

  • W misce umieść musli lub mieszankę płatków owsianych, orzechów i suszonych owoców o podanej gramaturze.
  • Dodaj olej kokosowy, miód, dżem mirabelkowy, cukier i sól.
  • Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  • Zawartość miski wyłóż do niewielkiego, prostokątnego żaroodpornego naczynia i wyrównaj lub uformuj już teraz batoniki.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.
  • Upieczone pozostaw na 2-3 godziny do całkowitego wystudzenia. Jeśli formowałaś/formowałeś wcześniej kształt batonów - są już gotowe. Jeśli pieczone były całościowo w formie, pokrój je nożem na ok. 5cm prostokąty.

Składniki:

    Wykonanie:

      Podziel się przepisem:

      Piotr Pałasz

      Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

      Poznajmy się!

      🔥 Najnowsze przepisy:

      Bądź na bieżąco z nowymi przepisami!