Domowe batony musli

Domowe batony musli

Składniki:

  • polecam użycie gotowej mieszanki bogatej w różne produkty lub zmieszanie ręcznie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców,... musli 185 g
  • olej kokosowy 25 g
  • miód 55 g
  • łyżka opcjonalnie dżem mirabelkowy 1
  • cukier 25 g
  • szczypta sól

Instructions

  • W misce umieść musli lub mieszankę płatków owsianych, orzechów i suszonych owoców o podanej gramaturze.
  • Dodaj olej kokosowy, miód, dżem mirabelkowy, cukier i sól.
  • Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  • Zawartość miski wyłóż do niewielkiego, prostokątnego żaroodpornego naczynia i wyrównaj lub uformuj już teraz batoniki.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.
  • Upieczone pozostaw na 2-3 godziny do całkowitego wystudzenia. Jeśli formowałaś/formowałeś wcześniej kształt batonów - są już gotowe. Jeśli pieczone były całościowo w formie, pokrój je nożem na ok. 5cm prostokąty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close