Ciasta drożdżowe

Drożdżówki z czereśniami i kruszonką

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Drożdżówki z czereśniami i kruszonką, czyli doskonała propozycja wykorzystania tych pysznych sezonowych owoców. Muszę przyznać, że gdy tylko pojawiają się “na horyzoncie” czereśnie – nie mogę ich sobie odmówić. Najczęściej uwielbiam zajadać się nimi tak po prostu, bez jakichkolwiek dodatków. Czereśnie doskonale jednak sprawdzają się również poddane obróbce. Świetnie nadają się do różnorodnych deserów, takich jak np. krucha tarta z czereśniami i truskawkami, która pojawiła się już na blogu, ale także dań wytrawnych.  Dzisiaj mam dla Was propozycję połączenia czereśni z drożdżowym ciastem, czyli pyszne drożdżówki z czereśniami. Idealnie słodkie, zdecydowanie najlepsze tuż po upieczeniu. Koniecznie podajcie je ze szklanką mleka, kawy lub kakao – wtedy będziecie zajadać się nimi bez opamiętania.

Follow my blog with Bloglovin

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

5 komentarzy

Podziel się swoją opinią