Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
KOLACJA

Frittata ze szparagami i serem feta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Frittata ze szparagami i serem feta jest doskonałą, sezonową propozycją, która świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, kolacja a nawet bardzo prosty obiad. Osobiście uwielbiam zajadać nią w weekend, kiedy mogę pozwolić sobie na dłuższe, niczym nie pospieszane i leniwe śniadanie. Frittatę ze szparagami przygotujecie błyskawicznie i bez najmniejszego problemu. Z tym daniem poradzą sobie zarówno zupełni początkujący, jak również osoby, które na co dzień unikają pobytu w kuchni.Wystarczy podsmażyć szparagi z cebulką, a następnie całość zalać rozbełtanymi jajkami i doprowadzić do ścięcia. Ot, cała filozofia! Jeśli macie taką ochotę, do podsmażanej cebulki z powodzeniem dorzucić możecie również nieco dobrej szynki, boczku czy pancetty. Mięsny dodatek z pewnością wzbogaci smak, ale i sprawi że stanie się ono bardziej kaloryczne. Ta frittata ze szparagami doskonale komponować będzie się również ze szpinakiem, marchewką czy pomidorami. Pojedynczo lub wspólnie tworząc zupełnie nowy przepis. Wypróbujcie to pyszne danie i zobaczcie koniecznie także mój inny przepis na fritattę z pomidorami i czerwoną papryką, który już znajduje się na blogu.

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

4 komentarze

Podziel się swoją opinią