
Gruszki pieczone w miodzie z cynamonem i czekoladą
Gruszki pieczone w miodzie z cynamonem i czekoladą – banalnie prosty, jednak zupełnie niebanalnie smakujący deser, który podbije podniebienia wszystkich wielbicieli słodyczy!

Gruszki pieczone w miodzie z cynamonem i czekoladą
Składniki:
Wykonanie:
- Gruszki obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych. Układamy w żaroodpornym naczyniu.
- Miód krótko podgrzewamy aby stał się płynny. Mieszamy z cynamonem i wanilią. Tak przygotowanym miodem polewamy dokładnie każdą z połówek gruszek.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
- W międzyczasie czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
- Gotowe, jeszcze ciepłe gruszki polewamy roztopioną czekoladą i podajemy z lodami.