
Jajka z chrzanowym majonezem

- Czas przygotowania: 20 minut
Jajka z chrzanowym majonezem
Składniki:
- jajka - 4
- Chrzanowy majonez:
- jajko - 1
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- musztarda - 1 łyżeczka
- olej - 1/2 szklanki
- sól, pieprz
- chrzan - 1 łyżeczka
- szczypiorek - 1 mały pęczek
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na półtwardo (ok. 4,5-5 min) w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy i przekrawamy na pół.
- Pozostałe jajko wbijamy do słoiczka, dodajemy sok z cytryny, musztardę, szczyptę soli i pieprzu. Dolewamy olej i przy pomocy blendera dokładnie miksujemy od dołu do góry. Do gotowego majonezu dodajemy chrzan i szczypiorek. Dokładnie mieszamy.
- Gotowym majonezem polewamy jajka przed podaniem.
