Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
KANAPKI

Kanapki z jabłkiem, boczkiem i wędzoną goudą

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kanapki z jabłkiem, boczkiem i wędzoną goudą. Fantastyczne połączenie idealnie przypieczonego pieczywa, rukolowo-tymiankowego majonezu, chrupiącego boczku, jabłek, wędzonej goudy i karmelizowanej cebulki. Z pozoru niekoniecznie pasujące do siebie składniki, razem smakują obłędnie! W wersji wegetariańskiej swobodnie możecie pomiąć boczek.

Kanapki z jabłkiem, boczkiem i wędzoną goudą - przepis

Kanapki z jabłkiem, boczkiem i wędzoną goudą. Z pozoru niekoniecznie pasujące do siebie składniki, razem smakują obłędnie! Pychota!
Prep Time 20 mins
Total Time 20 mins

Składniki:

  • kromki ulubione pieczywo 2

Zielony majonez:

  • łyżki majonez 3
  • mała garść rukola 1
  • łyżeczka świeżego tymianek 1

Dodatkowo:

    Karmelozowana cebulka:

    • cebula czerwona 1
    • łyżeczka ocet winny 1
    • większa szczypta cukier
    • sól pieprz
    • plasterki boczek 3-4
    • garści rukola 2
    • jabłka 1
    • kilka plasterków gouda wędzona

    Instructions

    • Pieczywo opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.W naczyniu blendera umieszczamy majonez, rukolę i świeży tymianek. Dokładnie miksujemy.Czerwoną cebulkę kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy cukier, ocet balsamiczny i smażymy razem przez 7 minut. W tym czasie na osobnej patelni podsmażamy również boczek (jeśli używamy).Kanapki smarujemy majonezem, układamy rukolę, boczek, pokrojone w plasterki jabłko, wędzoną goudę i karmelizowaną cebulkę.

    Author

    Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

    1 Comment

    Write A Comment

    Oceń przepis: