
Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym
Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym – kilka składników i dosłownie chwila pracy. Przepyszna propozycja na doskonałe wiosenne śniadanie lub kolację.

Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym
Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym - kilka składników i dosłownie chwila pracy. Przepyszna propozycja na doskonałe wiosenne śniadanie lub kolację.
Składniki:
- Kanapki:
- ulubione pieczywo - 3 kromki
- masło - 1-2 łyżeczki
- jajka - 2-3 mniejsze
- rukola - 3 niewielkie garści
- feta - 30-40g, pokruszonej
- Delikatny sos chrzanowy:
- majonez - 2 łyżki
- śmietana 18% - 2 łyżki
- chrzan - 1-2 łyżeczki (w zależności od ostrości)
- szczypiorek - mały pęczek, posiekany
- cukier - mała szczypta
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez około 6-8 minut. Gotowe obieramy i kroimy w plasterki.
- Pieczywo opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy niewielką ilością masła. Układamy umytą i osuszoną rukolę, jajka i ser feta.
- W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym polewamy kanapki tuż przed podaniem.