Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym

Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym – kilka składników i dosłownie chwila pracy. Przepyszna propozycja na doskonałe wiosenne śniadanie lub kolację.


Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym

Kanapki z jajkiem, fetą i sosem chrzanowym - kilka składników i dosłownie chwila pracy. Przepyszna propozycja na doskonałe wiosenne śniadanie lub kolację.
Prep Time 15 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

Kanapki:

  • kromki ulubione pieczywo 3
  • łyżeczki masło 1-2
  • mniejsze jajka 2-3
  • niewielkie garści rukola 3
  • g pokruszonej feta 30-40

Delikatny sos chrzanowy:

  • łyżki majonez 2
  • łyżki śmietana 18% 2
  • łyżeczki w zależności od ostrości chrzan 1-2
  • mały pęczek posiekany szczypiorek
  • mała szczypta cukier
  • sól pieprz

Instructions

  • Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez około 6-8 minut. Gotowe obieramy i kroimy w plasterki.
  • Pieczywo opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Smarujemy niewielką ilością masła. Układamy umytą i osuszoną rukolę, jajka i ser feta.
  • W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. Gotowym polewamy kanapki tuż przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close