
Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym
Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym – pomysł doskonały na śniadanie, przekąskę lub kolację. Idealny zamiennik klasycznej kanapki z szynką i serem :)

Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym
Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym - pomysł doskonały na śniadanie, przekąskę lub kolację.
Składniki:
- Kanapki
- ulubione pieczywo - 2 kromki
- czosnek - 1 ząbek
- sałata - 4 liście, dowolnej
- szynka parmeńska - 4 plastry
- ser brie - 4 plastry (u mnie z orzechami)
- pomidor - 2-4 plastry, u mnie żółty
- Dip koperkowy
- majonez - 1-2 łyżki
- śmietana - 3-4 łyżki
- koperek - 1 mały pęczek, drobno posiekany
- cukier - szczypta
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Pieczywo opiekamy w tosterze, piekarniku lub na suchej patelni. Nacieramy obranym ząbkiem czosnku. Układamy liście sałaty, szynkę parmeńską, ser brie i pokrojonego w plastry pomidora.
- Wszystkie składniki dipu dokładnie ze sobą mieszamy. Sosem polewamy kanapkę tuż przed podaniem.