Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka z kremem budyniowym – wielokrotnie sprawdzony i przetestowany przepis na idealną karpatkę z kremem budyniowym. Fenomenalny smak :)


Karpatka to jedno z moich ulubionych ciast, chociaż wcale nie przyrządzam jej zbyt często. Tak naprawdę nawet nie wiem czym jest to spowodowane, skoro to ciasto jest tak pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu. Wystarczy przecież tylko upiec dwa placki z ciasta parzonego i przełożyć je masą budyniową. Łatwizna! ;)

Karpatka z tego przepisu, jak dla mnie, wychodzi idealnie słodka. W zależności jednak od faktu czy wolicie ciasta mniej lub bardziej słodkie, możecie naturalnie indywidualnie dostosować ilość cukru :) Wypróbujcie ją koniecznie!

 

 



W tym przepisie przyda się:

Metalowa forma do pieczenia Mastrad 36x26cm
Wałek kuchenny marmurowy Judge
Mikser Artisan 125








CIASTA DESERY WSZYSTKIE PRZEPISY

4 komentarze

  1. Jeżeli podajesz przepis na ciasto, tort i to… należy OBOWIĄZKOWO podać wymiary formy. Tą zasadę powinien pamiętać każdy, kto podaję przepis. Czy to tak trudno o tym pamiętać? Bez tej wiedzy nie upieczemy dobre ciasto!!!

    1. Zapewniam, że doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Problem leży po stronie technicznej. Ilość porcji/wymiary formy wyświetlane były przez odpowiedni skrypt, który po aktualizacji nie współpracuje dobrze z aktualnym szablonem. Korekty muszę dokonać ręcznie w ponad 150 przepisach co zajmie trochę czasu. Wymiary formy do tego przepisu to 25×35 cm.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.