Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kasza jaglana

Kasza jaglana z warzywami i jajkiem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kasza jaglana z warzywami i jajkiem. Bardzo prosta i pyszna propozycja na drugie śniadanie, obiad lub kolację, którą przygotujecie w kilkanaście minut!

Kasza jaglana z warzywami i jajkiem - przepis

Kasza jaglana z warzywami i jajkiem. Wypróbuj tę pyszną propozycję na drugie śniadanie, obiad lub kolację, którą przygotujesz w kilkanaście minut!
Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 15 mins

Składniki:

  • szklanki kasza jaglana 3/4
  • szklanki bulion 1,5
  • większego brokuł 1/2
  • duża garść pomidorki koktajlowe 1
  • niewielka szalotka 1
  • ser feta 80 g
  • jajka 2-3
  • szczypta papryka ostra
  • sól pieprz
  • oliwa

Instructions

  • Kaszę jaglaną umieszczamy na sicie i dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Po wypłukaniu dokładnie, dwukrotnie przelewamy ją wrzątkiem i umieszczamy w garnku. Dolewamy wodę lub bulion i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut aż kasza wchłonie cały płyn.W tym czasie brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez 5-6 minut. Na oddzielnej patelni rozbijamy jajka i smażymy przez 3-4 minuty.Na większej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy posiekaną szalotkę (jeśli używamy), dorzucamy brokuł i przekrojone pomidorki koktajlowe. Warzywa krótko podsmażamy, następnie dosypujemy ugotowaną kaszę jaglaną. Całość doprawiamy solą i pieprzem.Danie podajemy posypane pokruszonym serem feta z jajkiem sadzonym.

Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

4 komentarze

Write A Comment

Oceń przepis: