Klopsiki z parmezanem w sosie pomidorowym

Klopsiki z parmezanem w sosie pomidorowym

Klopsiki z parmezanem w sosie pomidorowym to fantastyczny pomysł na obiad, który jesteście w stanie przygotować w kilkadziesiąt minut. Pyszne mięsne klopsiki lub nazywając inaczej pulpety, podane w kremowym pomidorowym sosie. Przepis na klopsiki z parmezanem w sosie pomidorowymi znalazłem niegdyś u Nigelli Lawson. Nie byłbym jednak sobą, gdybym nie dokonał w nim swojej, autorskiej modyfikacji. W przepisie wykorzystać możecie dowolny rodzaj mięsa, według mnie najlepiej sprawdza się tutaj mieszanka mięsa wołowego i wieprzowego. Z powodzeniem użyć możecie również mięsa z indyka, czy innego drobiu. Całe danie możecie podać bez jakichkolwiek dodatków lub w wersji z makaronem, kaszą gryczną czy (nieco innowacyjnie) z kluskami śląskimi lub kopytkami. W każdej wersji danie to smakuje wyśmienicie i wszyscy smakosze z pewnością będą zadowoleni :) Jeszcze więcej moich najlepszych przepisów na obiady znajdziecie w zakładce “Przepisy”.
MIĘSA OBIAD WSZYSTKIE PRZEPISY

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *