Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
MAKARONY

Makaron z papryką i fasolką szparową w sosie pomidorowym

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Makaron z papryką i fasolką szparową w sosie pomidorowym to niewątpliwie pomysł na obiad, który przypadnie do gustu niemal każdemu! Niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu, pysznie smakujący i bez dodatku mięsa. Chociaż i to można dostosować do swoich potrzeb, chcąc ukontentować także tych, którzy bez mięsa nie wyobrażają sobie posiłku. Wystarczy, że najpierw, przed smażeniem warzyw, podsmażycie nieco pokrojonego w kostkę kurczaka lub indyka. A jeśli nie macie akurat pod ręką żadnego drobiu, z powodzeniem możecie wykorzystać także mięso mielone. W tym przepisie z powodzeniem również możecie skorzystać z dowolnego rodzaju makaronu. Ja wykorzystałem penne, ponieważ doskonale współgra z przygotowanym sosem. Teraz w sezonie możecie wykorzystać także pomidory świeże. Ówcześnie sparzając, obierzcie je tylko ze skórki, a z resztą postępujcie według przepisu. Danie przed podaniem polecam posypać sporą garścią posiekanej bazylii i (opcjonalnie, kiedy nie liczymy kcal) dodatkową porcją parmezanu :)

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

Podziel się swoją opinią