Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Wszystkie przepisy

Meksykańskie taco

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Jeśli szukacie pomysłu na naprawdę pyszny i niebanalny obiad, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu – ten przepis na meksykańskie taco będzie idealny. Obiecuję! :)


Meksykańskie taco

Wypróbuj przepis na te fantastyczne meksykańskie taco i zaskocz wszystkich przepysznym i aromatycznym daniem, które przyrządzisz błyskawicznie.
Prep Time 30 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 40 mins

Składniki:

Farsz

  • mięso mielone wołowe 500 g
  • większa cebula 1
  • opcjonalnie cebula czerwona 1
  • puszka fasola czerwona 1
  • puszka kukurydza 1
  • puszka pomiodory 1
  • ząbki przeciśnięte czosnek 2
  • u mnie kolorowe papryka 2
  • duża szczypta papryka słodka
  • duża szczypta papryka ostra
  • duża szczypta oregano
  • szczypta kurkuma
  • mała szczypta cynamon
  • łyżki koncentrat pomidorowy 2
  • sól pieprz

Dodatkowo

  • sztuk u mnie kukurydziane łódeczki taco 12
  • ok. 200g tartego ser żółty

Instructions

  • Na patelni, na łyżce oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę przez kilka minut. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy do czasu aż lekko zbrązowieje. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, odcedzoną fasolę, kukurydzę oraz pomidory w puszce. Podsmażamy przez 10 minut. Dodajemy wszystkie przyprawy wraz z czosnkiem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy całość przez 10-15 minut.
  • Przygotowanym farszem napełniamy łódeczki taco. Posypujemy sporą ilością żółtego sera. Podpiekamy przez 5-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Comment

Write A Comment

Oceń przepis: