...
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Babeczki i muffiny

Muffiny bananowo migdałowe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Muffiny bananowo-migdałowe to doskonały deser, który przygotujecie w mig! Uwielbiam muffiny i babeczki ze względu na fakt, że ich przygotowanie jest dziecinnie proste, zajmuje tylko chwilę, a te, już przygotowane niemal zawsze się udają. Doskonale smakują bez jakichkolwiek dodatków, ale wzbogacone bitą śmietaną, jogurtem naturalnym, czy posypane np. podprażonymi migdałami stanowią będą smakować jeszcze pyszniej! Te muffiny bananowo-migdałowe doskonałe są na każdą okazję – zawsze świetnie się sprawdzają, nawet dzieci bardzo je polubią :) Więcej moich przepisów na desery znajdziecie w zakładce przepisy.

 

Muffiny bananowo-migdałowe

Muffiny bananowo-migdałowe to doskonały deser, który przygotujesz w mig! Wypróbuj ten przepis i zachwyć się tym pysznym smakiem :)
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Składniki:

  • szklanki mąka pszenna 1,5
  • łyżeczka proszek do pieczenia 1
  • łyżeczki soda oczyszczona 1/2
  • szklanki olej 1/3
  • szklanki posiekanych migdały 1/3
  • szklanki posiekanej czekolada mleczna 1/3
  • szklanki cukier 1/3
  • sztuka jajka 1
  • łyżki mleko 2-3
  • dojrzałe banany 2
  • szczypta sól
  • kilka kropel aromat migdałowy
  • śmietana 30% 250 ml
  • łyżka cukier z wanilią 1
  • łyżka cukier puder 1

Instructions

  • W misce mieszamy jajko, olej, cukier i kilka kropel aromatu migdałowego. Dosypujemy przesianą mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Doprawiamy szczyptą soli i dolewamy mleko. Dokładnie mieszamy. Dodajemy rozgniecione widelcem banany, posiekane migdały i czekoladę. Łączymy całość. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez około 17-20 minut w temperaturze 180. stopni Celsjusza. Aby sprawdzić czy są gotowe wykonujemy test suchego patyczka. Po wyjęciu przekładamy na kratkę i czekamy aż ostygną.W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę z dodatkiem cukru waniliowego, kilku kropel aromatu migdałowego i łyżki cukru pudru.Na całkowicie wystudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego przekładamy śmietanę. Dekorujemy płatkami migdałów. Zalecam przechowywanie ich w chłodnym miejscu.

Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

Write A Comment

Oceń przepis:




Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.