Nadziewane pierniczki w czekoladzie

Nadziewane pierniczki w czekoladzie

Jeśli szukacie przepisu na pierniczki, które będą jednocześnie pyszne, mięciutkie i w dodatku wypełnione czymś ciekawym, to te nadziewane pierniczki w czekoladzie zdecydowanie przypadną Wam do gustu.


Możecie nafaszerować je niemal wszystkim – marmoladą, konfiturą, czekoladą czy marcepanem. W każdej wersji wyjdą one świetnie i z pewnością zasmakują każdemu, kto tylko będzie miał okazję ich spróbować. Propozycja wręcz obowiązkowa na tegoroczne Święta! :)

W tym przepisie przyda Ci się:

Foremki i stemple do ciastek w zestawie Mastrad
Wałek kuchenny marmurowy Judge
Mikser Artisan 125

 

 

 

 

 

 

BOŻE NARODZENIE CIASTA DESERY KUCHNIA POLSKA WSZYSTKIE PRZEPISY

4 komentarze

  1. Czy ciasto moze lezakowac az 24godziny?
    Jak dlugo po upieczeniu mozna je przechowywac i w jakich warunkach?
    Dziekuje :)

    1. Jak najbardziej ciasto może leżakować 24h.
      Pierniczki powinny być dobre przez 2 tygodnie. Proponuję przechowywać je zamknięte w pudełku (bez polewania czekoladą, ten etap zalecam dokończyć tuż przed Świętami) :)

      Wesołych Świąt!
      Piotr :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *