Najlepsze pizzerinki

Poznaj mój przepis na najlepsze domowe pizzerinki, które przyrządzisz szybko i to bez najmniejszej trudności. Pizzerniki przygotowane z tego przepisu wychodzą naprawdę pysznie – spód pulchny i puszysty, a dodatki świetnie dobrane – pycha!


Jakiś czas temu zmuszony byłem usunąć aż kilkadziesiąt przepisów, które pojawiły się na blogu, w czasie gdy ten stawiał dopiero swoje pierwsze kroki. Nie zrobiłem tego ze względu na fakt, że były nieodwiedzane czy zapomniane – wręcz przeciwnie, były bardzo popularne. Zdecydowałem się podjąć tę dosyć radykalną decyzję ze względu na ich bardzo słabą jakość – zarówno tragiczne zdjęcia, jak i lakoniczny opis wraz ze sposobem przygotowania. Myślę, że nikt po zapoznaniu się z którymś ze wspomnianych przepisów nie poczułby się zachęcony do ich przygotowania. Postanowiłem je jednak „wskrzesić” i pokazać od nowa – w bardziej odświeżonej formie. Bez brakujących składników w przepisie czy punktów przygotowania, by zawsze się udały! ☺ Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na świetne pizzerinki/bułki pizzowe. Przygotowane są na puszystym spodzie drożdżowym, wzbogacone szybkim sosem pomidorowym i idealnym towarzystwem szynki, sera, pomidorów i oliwek. Doskonale sprawdzają się jako przekąska czy niewymagająca kolacja. Z powodzeniem możesz zabrać je ze sobą do pracy/szkoły/na uczelnię. Z powodzeniem możesz również dać porwać się wyobraźni ekperymentując z różnymi dodatkami.  Tak naprawdę możesz dorzucić tutaj wszystko – jak na klasycznej pizzy! Bardzo fajnie sprawdzą się tutaj dodatki na przykład z tej pizzy z kurczakiem curry i brokułem lub tej z grillowanymi warzywami i fetą. W każdej wersji te pizzerinki smakować będą świetnie! ☺

Zobacz mój przepis na najlepsze pizzerinki:

[envira-gallery id=”4191″]

Najlepsze pizzerinki

Poznaj mój przepis na najlepsze domowe pizzerinki, które przyrządzisz naprawdę szybko i to bez najmniejszej trudności. Pizzerniki przygotowane z tego przepisu wychodzą naprawdę pysznie - spód jest bardzo pulchny, a dodatki świetnie dobrane - pycha!
Prep Time 20 mins
Total Time 20 mins

Składniki:

Ciasto:

  • mąka pszenna 280 g
  • cukier 1 łyżka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • drożdże suszone 1 opakowanie (7g)
  • ciepła woda 3/4 szklanki
  • oliwa 2 łyżki

Dodatkowo:

  • passata pomidorowa 1 szklanka
  • oregano duża szczypta
  • sól, pieprz
  • szynka 6 plasterków
  • mozzarella 125 g
  • pomidory koktajlowe duża garść
  • oliwki czarne duża garść

Instructions

  • Mąkę przesiewamy do miski. Dosypujemy suche drożdże i mieszamy. Dodajemy sól i cukier. Dolewamy olej i wodę. Całość dokładnie łączymy i wyrabiamy do czasu uzyskania gładkiego ciasta. Gotowe ciasto przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką. Odkładamy w ciepłe miejsce na 50 minut do wyrośnięcia.
  • Wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrabiamy, dzielimy na sześć części i formujemy kształt okrągłych bułek.
  • Passatę mieszamy z solą, pieprzem i oregano. Rozsmarowujemy na cieście. Układamy porwaną na mniejsze części szynkę i mozzarellę, przekrojone pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w plasterki oliwki czarne.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez 10-20 minut.

[/foodiepress]

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

Join the Conversation

  1. oo pizzerinki to pod każdą postacią lubię, mniam !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close