CIASTA

Najlepszy przepis na faworki

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Najlepszy przepis na faworki, które zawsze się udają i smakują doskonale!


Mimo że Tłusty Czwartek już za nami, to myślę, że absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie by podzielić się dzisiaj z Wami przepisem na idealne faworki, bo przecież dlaczego mielibyśmy przygotowywać je tylko jeden raz w roku, skoro są one tak dobre? :) Idealnie kruche i słodkie dokładnie tak, jak lubicie. Wszystko dzięki temu, że w składzie faworków nie ma ani grama cukru. Za całą słodycz chrustu odpowiada tylko cukier puder, którym są posypane po usmażeniu, dlatego z powodzeniem możecie użyć go dokładnie tyle, na ile macie ochotę. Jednym z sekretów idealnych faworków jest fakt, że powinno się smażyć je na tłuszczu o wysokiej temperaturze dymienia. Dzięki temu unikniemy niepotrzebnego (i nie zdrowego) ich przypalania. Najlepiej w tym celu sprawdza się… smalec! Jeśli też w tym momencie sceptycznie podchodzicie do tego pomysłu, zaufajcie mi, sam byłem negatywnie nastawiony, ale naprawdę jest on bezkonkurencyjny i wbrew pozorom, absolutnie nie wpływa na finalny smak chrustu.

Najlepszy przepis na faworki

Najlepszy przepis na faworki

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

Podziel się swoją opinią