Najlepszy przepis na faworki, które zawsze się udają i smakują doskonale!


Mimo że Tłusty Czwartek już za nami, to myślę, że absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie by podzielić się dzisiaj z Wami przepisem na idealne faworki, bo przecież dlaczego mielibyśmy przygotowywać je tylko jeden raz w roku, skoro są one tak dobre? :) Idealnie kruche i słodkie dokładnie tak, jak lubicie. Wszystko dzięki temu, że w składzie faworków nie ma ani grama cukru. Za całą słodycz chrustu odpowiada tylko cukier puder, którym są posypane po usmażeniu, dlatego z powodzeniem możecie użyć go dokładnie tyle, na ile macie ochotę. Jednym z sekretów idealnych faworków jest fakt, że powinno się smażyć je na tłuszczu o wysokiej temperaturze dymienia. Dzięki temu unikniemy niepotrzebnego (i nie zdrowego) ich przypalania. Najlepiej w tym celu sprawdza się… smalec! Jeśli też w tym momencie sceptycznie podchodzicie do tego pomysłu, zaufajcie mi, sam byłem negatywnie nastawiony, ale naprawdę jest on bezkonkurencyjny i wbrew pozorom, absolutnie nie wpływa na finalny smak chrustu.

Najlepszy przepis na faworki

Najlepszy przepis na faworki

Smacznego! :)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania związane z przepisem, śmiało zadaj je w komentarzu poniżej! Postaram się rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości możliwie jak najszybciej :)

A jeśli już wypróbowałeś ten przepis, będzie mi bardzo miło gdy napiszesz czy przypadł Ci do gustu i zamieścisz swoje zdjęcie :)


Dodaj do ulubionych