Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym

Przedstawiam Wam dzisiaj jeden z najprostszych przepisów na papryki faszerowane. Wręcz doskonałe na pyszny i niewymagający obiad dla całej rodziny.


Muszę się Wam przyznać, że z papryką jestem zdecydowanie za pan brat. Uwielbiam ją pod każdą postacią. Tę pieczoną przygotowuje na naprawdę wiele sposobów. Kiedyś na blogu pojawił się już przepis na zapiekane papryki faszerowane po meksykańsku. Wychodzą one pyszne, jednak wymagają nieco większej ilości składników i czasu poświęconego na ich przygotowanie. Dzisiejsze papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym przyrządza się błyskawicznie. Całe danie aktualnie jest również dosyć budżetowe (zgodnie z Waszymi głosami w ankiecie, takich dań pojawi się na blogu jeszcze więcej). Do ich zrobienia potrzebujecie w zasadzie tylko cebulę, czosnek, ryż, mięso mielone, ser i kilka przypraw. Polecam Wam intensywne przyprawienie farszu papryką ostrą by nadać charakteru i dokładne oprószenie solą papryk przed jego nałożeniem, sprawi to, że papryki będą smakować idealnie. Jeśli więc szukacie pomysłu na pyszny, prosty i niedrogi obiad z wykorzystaniem papryki – świetnie trafiliście!

KOLACJA KUCHNIA POLSKA OBIAD WSZYSTKIE PRZEPISY

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *