Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
KOLACJA

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Przedstawiam Wam dzisiaj jeden z najprostszych przepisów na papryki faszerowane. Wręcz doskonałe na pyszny i niewymagający obiad dla całej rodziny.


Muszę się Wam przyznać, że z papryką jestem zdecydowanie za pan brat. Uwielbiam ją pod każdą postacią. Tę pieczoną przygotowuje na naprawdę wiele sposobów. Kiedyś na blogu pojawił się już przepis na zapiekane papryki faszerowane po meksykańsku. Wychodzą one pyszne, jednak wymagają nieco większej ilości składników i czasu poświęconego na ich przygotowanie. Dzisiejsze papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym przyrządza się błyskawicznie. Całe danie aktualnie jest również dosyć budżetowe (zgodnie z Waszymi głosami w ankiecie, takich dań pojawi się na blogu jeszcze więcej). Do ich zrobienia potrzebujecie w zasadzie tylko cebulę, czosnek, ryż, mięso mielone, ser i kilka przypraw. Polecam Wam intensywne przyprawienie farszu papryką ostrą by nadać charakteru i dokładne oprószenie solą papryk przed jego nałożeniem, sprawi to, że papryki będą smakować idealnie. Jeśli więc szukacie pomysłu na pyszny, prosty i niedrogi obiad z wykorzystaniem papryki – świetnie trafiliście!

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

2 komentarze

Podziel się swoją opinią