
Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem

Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem - przepis
Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem to idealna na weekend propozycja pysznej kolacji. Wypróbuj przepis ze strony Cookuj.pl i zachwyć się smakiem!
Składniki:
- - 2 porcje
- Szybki sos pomidorowy:
- passata pomidorowa - 1 szklanka
- czosnek - 2-3 ząbki
- oregano - 1 duża szczypta
- bazylia świeża - kilka listków
- sól, pieprz
- Dodatkowo:
- mozzarella - 2 kulki
- gouda wędzona - 300g
- ser feta - 100g
- cebula czerwona - 1 duża
- szpinak - 2 duże garści
Wykonanie:
- W garnuszku na łyżce oliwy krótko podsmażamy przeciśnięte ząbki czosnku. Dolewamy passatę pomidorową, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dorzucamy listki świeżej bazylii i rozsmarowujemy sos na pizzach.
- Pizze posypujemy startą mozzarellą. Układamy posiekaną czerwoną cebulę i pokrojona w niewielką kostkę wędzoną goudę oraz fetę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do możliwie największej temperatury naszego piekarnika (ok. 250 stopni C) przez około 10 minut. Upieczoną pizzę posypujemy świeżym szpinakiem baby.
Alergeny
Pizza z wędzoną goudą, fetą i szpinakiem to moja, idealna na weekend propozycja pysznej kolacji. Niekoniecznie w 100% zgodna z włoskim oryginałem, niekoniecznie niskokaloryczna, ale uwierzcie, że smakuje obłędnie! Przygotujcie ją i zachwyćcie siebie oraz swoich bliskich tym pysznym połączeniem! Zapewniam, że będziecie sięgać po kolejny kawałek z wielką przyjemnością.
Zupełnie zapomniałyśmy o niedawnym dniu pizzy ale taką to byśmy chętnie zjadły nie tylko od święta :D