Dzisiaj zapraszam Was na bardzo ciekawy przepis z przymrużeniem oka – pizza z arbuza. Idealny na przekąskę w ciepłe, letnie dni.

Pizza z arbuza – widziałem ją już wielokrotnie na Instagramie czy Pintereście, ale dopiero ostatnio postanowiłem ją wypróbować. Mimo, że jest to zdecydowanie dosyć niecodzienne połączenie, to smakuje ono naprawdę dobrze i z pewnością będzie cieszyć się popularnością, gdy zagości na stole. A jaka prosta jest ta „pizza” – nie musicie martwić się ani o doskonałe ciasto ani o dodatki prosto z włoskich prowincji ani nic innego. Wystarczy, że macie akurat arbuza, którego potniecie w kawałki i podacie z wybranymi dodatkami. Pyszna łatwizna!

Pizza z arbuza

Dzisiaj zapraszam Was na bardzo ciekawy przepis z przymrużeniem oka - pizza z arbuza. Idealna na przekąskę w ciepłe, letnie dni.  
Prep Time 5 mins
Total Time 5 mins

Składniki:

  • mini arbuz 1
  • ser feta
  • oliwki czarne
  • mięta*

* Zastąpiłem bazylią

    Opcjonalnie: syrop z agawy, syrop klonowy lub sos balsamiczny.

      Instructions

      • Arbuza kroimy w około 2 cm kawałki. Posypujemy serem feta, pokrojonymi w plasterki oliwkami, świeża miętą lub bazylią. Jeśli macie ochotę, możecie dodać rónież inne dodatki lub polać pizzę syropem z agawy, syropem klonowym lub w wersji bardziej wytrawnej - octem balsamicznym.

      [/foodiepress]

      Join the Conversation

      1. Wszystkie wymienione składniki bardzo lubię, pytanie jak będą smakowały razem :D

        1. Piotr Author says:

          Wbrew pozorom, bardzo dobrze! :D

      2. Łatwe a jakie efektowne danie:)

        1. Piotr Author says:

          :)

      3. taką pizzę mogłabym jeść codziennie :D

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

      Oceń przepis:




      Close
      Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
      Wszystkie prawa zastrzeżone.
      Close