Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki

Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki

Placuszki twarogowe, czyli wschodnie syrniki – świetny pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem, z dżemem lub owocami. Pycha!


DSC_7239-2

DSC_7252

KOLACJA OBIAD ŚNIADANIE WEGETARIAŃSKIE WSZYSTKIE PRZEPISY

2 komentarze

  1. Dziś zrobiłam na śniadanie, zrobiło mi się bardzo dużo, bo miałam 0,5 kg sera z wiaderka. No właśnie …… z wiaderka, był za rzadki, musiałam dodać więcej mąki, więc wyszło mi strasznie dużo placuszków, szczególnie, że nie mogłam zrobić kulek, bo się nie udawało, ale wreszcie wpadłam na sposób i jakoś się udało. Jedliśmy na śniadania i dojadaliśmy na drugie śniadanie. Były pyszne. Nie zrobiłam zdjęcia, bo zapomniałam. Następnym razem zrobię z innego sera i zrobię zdjęcie :)

    1. Dziękuję bardzo za komentarz! Faktycznie, zupełnie nie pomyślałem o tym by wspomnieć, że zdecydowanie najlepiej sprawdzi się tutaj wyłącznie klasyczny twaróg z kostki. Cieszę się jednak, że mimo wszystko udało Ci się wyjść z tej podbramkowej sytuacji i placuszki finalnie przypadły Wam do gustu :) Z niecierpliwością czekam także na obiecane zdjęcie! :)

      Piotr

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *