KOLACJA

Puszyste placuszki z syropem klonowym i bananami

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Puszyste placuszki z syropem klonowym i bananami są wręcz doskonałą propozycją pysznego śniadania. Niezastąpione w leniwy, niezobowiązujący weekednowy poranek.

Jeśli szukacie przepisu na idealne placuszki – doskonale trafiliście. Placki z tego przepisu zawsze się udają i świetnie smakują. Pulchniutkie, idealnie słodkie, po prostu pyszne! Doskonale komponują się z syropem klonowym lub syropem z agawy, ale możecie podać je również z owocowym musem, serkiem czy dżemem. Koniecznie dodajcie do nich również świeże owoce! U siebie podałem je z bananmi – pycha! Podać możecie je jednak niemal ze wszystkimi owocami – truskawkami, borówkami, malinami… ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia!

Te placuszki są wręcz stworzone na śniadanie, ale z powodzeniem możecie przygotować je również na kolację czy szybki obiad dla siebie lub rodziny. Dzieci je pokochają, tak jak dorośli – zapewniam! À propos dzieci – z pewnościa zasmakują im również podane z kremem czekoladowym lub masłem orzechowym. Ależ one uniwersalne!

Jeśli nie macie akurat maślanki ani kefiru w domu możecie skorzystać z bardzo prostego triku! Wystarczy, że zamiast maślanki wykorzystacie taką samą ilość mleka  i dodacie do niego 2 łyżki soku z cytryny lub octu. Po odstawieniu na 5 minut możecie cieszyć się już błyskawicznyą wersją zsiadłegło mleka – doskonałym zamiennikiem maślanki.

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

 

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

2 komentarze

Podziel się swoją opinią