Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
KUCHNIA POLSKA

Rosół – domowy przepis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Rosół – znany i wielbiony chyba w każdym polskim domu. Król niedzielnych obiadów bez którego ciężko je sobie wyobrazić. Poznajcie mój sprawdzony przepis na pyszny, prosty, klasyczny rosół, który każdemu się uda i każdemu zasmakuje!


Może ciężko będzie Wam w to uwierzyć, ale jako dziecko nienawidziłem rosołu. W zasadzie nie wiem czemu, ale naprawdę budził we mnie skrajnie negatywne emocje. Musiałem chyba jednak do niego dojrzeć, bo nie ukrywam, że teraz z przyjemnością sięgam po miskę gorącego, domowego rosołu (najlepiej koniecznie z domowym makaronem). Ostatnio pomyślałem, że na blogu wciąż niewiele jest prostych, klasycznych dań i najwyższy czas to nadrobić. Dlatego przedstawiam Wam już dzisiaj mój przepis na rosół, który zawsze się udaje i bardzo dobrze smakuje – bez kostek, vegety i innych zbędnych polepszaczy, bo tak naprawdę najlepszą “przyprawą” prawdziwego, esencjonalnego rosołu, oprócz dobrego mięsa i warzyw, jest czas. To właśnie on odgrywa kluczową rolę. Dobry rosół nie może gotować za bardzo. Ważne by ustawiony był nad minimalnym ogniem i tylko delikatnie “pyrkał”, najlepiej przez kilka godzin. Wówczas przy zastosowaniu się do poniższych wskazówek mamy gwarancję, że będzie taki jak trzeba!

 

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Komentarz

Podziel się swoją opinią