Rosół – znany i wielbiony chyba w każdym polskim domu. Król niedzielnych obiadów bez którego ciężko je sobie wyobrazić. Poznajcie mój sprawdzony przepis na pyszny, prosty, klasyczny rosół, który każdemu się uda i każdemu zasmakuje!


Może ciężko będzie Wam w to uwierzyć, ale jako dziecko nienawidziłem rosołu. W zasadzie nie wiem czemu, ale naprawdę budził we mnie skrajnie negatywne emocje. Musiałem chyba jednak do niego dojrzeć, bo nie ukrywam, że teraz z przyjemnością sięgam po miskę gorącego, domowego rosołu (najlepiej koniecznie z domowym makaronem). Ostatnio pomyślałem, że na blogu wciąż niewiele jest prostych, klasycznych dań i najwyższy czas to nadrobić. Dlatego przedstawiam Wam już dzisiaj mój przepis na rosół, który zawsze się udaje i bardzo dobrze smakuje – bez kostek, vegety i innych zbędnych polepszaczy, bo tak naprawdę najlepszą “przyprawą” prawdziwego, esencjonalnego rosołu, oprócz dobrego mięsa i warzyw, jest czas. To właśnie on odgrywa kluczową rolę. Dobry rosół nie może gotować za bardzo. Ważne by ustawiony był nad minimalnym ogniem i tylko delikatnie “pyrkał”, najlepiej przez kilka godzin. Wówczas przy zastosowaniu się do poniższych wskazówek mamy gwarancję, że będzie taki jak trzeba!

 

❤️ Zobacz także ulubione przepisy Czytelników:

Smacznego! :)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania związane z przepisem, śmiało zadaj je w komentarzu poniżej! Postaram się rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości możliwie jak najszybciej :)

A jeśli już wypróbowałeś ten przepis, będzie mi bardzo miło gdy napiszesz czy przypadł Ci do gustu i zamieścisz swoje zdjęcie :)


Dodaj do ulubionych