Sałatka z batatem, czarną fasolą i pomidorami

Sałatka z batatem, czarną fasolą i pomidorami

Sałatka z batatem, czarną fasolą i pomidorami jest doskonałą propozycją szybkiego lunchu, przygotowaną bez użycia mięsa. Pieczone bataty już kiedyś pojawiły się na blogu. Dzisiaj przedstawiam je w nieco innej formie i kompozycji, doprawione tymiankiem i papryką, które doskonale komponują się z pomidorkami, ogórkiem i czarną fasolą. Sałatkę polałem szybkim sosem winegret przygotowanym z zaledwie kilku składników, ale w wersji nieco bardziej kalorycznej, z powodzeniem możecie zastąpić go również szybkim sosem czosnkowym lub jogurtowo-miętowym. Dla wzbogacenia sałatki dodatkowo dorzucić możecie również ser feta, mozzarellę czy nieco bardziej charakterny ser pleśniowy.

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi!

SAŁATKI WEGETARIAŃSKIE WSZYSTKIE PRZEPISY

1 kometarz

  1. Świetne połączenie składników.
    Już znalazłam tutaj kilka pysznych inspiracji. Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *