Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
KOLACJA

Sałatka z komosą ryżową, szparagami i fetą

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
przepis/salatka-komosa-ryzowa-szparagami-feta

Szukacie prostego i zdrowego przepisu z wykorzystaniem szparagów? Wypróbujcie poniższy, błyskawiczny i bardzo zdrowy przepis. Komosa ryżowa nazywana inaczej quinoą lub ryżem peruwiańskim jest źródłem dużej ilości białka, a także witamin i minerałów. Bardzo zalecane jest jej używanie i wykorzystywanie w kuchni. Ta sałatka z komosą ryżową, szparagami i fetą w towarzystwie winegretu – doskonale sprawdzi się  jako bardzo prosty obiad, kolacja lub “wypełniacz” lunchboxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy. Jeśli nie dbacie o linię i nie liczycie kalorii na co dzień, sos winegret możecie bez problemu zamienić na prosty sos czosnkowy, jogurtowy lub miętowy. Z powodzeniem możecie dorzucić tutaj również mięsny dodatek, przykładowo w postaci fileta z kurczaka lub indyka czy szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej. Dodadzą one zarówno smaku jak i zdecydowanie uczynią sałatkę bardziej treściwą. Sałatkę możecie rownież podać ze swoim ulubionym pieczywem, najlepiej opieczonym w tosterze lub na suchej patelni.

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomym

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

2 komentarze

Podziel się swoją opinią