Sałatka z komosą ryżową, szparagami i fetą

Sałatka z komosą ryżową, szparagami i fetą

przepis/salatka-komosa-ryzowa-szparagami-feta

Szukacie prostego i zdrowego przepisu z wykorzystaniem szparagów? Wypróbujcie poniższy, błyskawiczny i bardzo zdrowy przepis. Komosa ryżowa nazywana inaczej quinoą lub ryżem peruwiańskim jest źródłem dużej ilości białka, a także witamin i minerałów. Bardzo zalecane jest jej używanie i wykorzystywanie w kuchni. Ta sałatka z komosą ryżową, szparagami i fetą w towarzystwie winegretu – doskonale sprawdzi się  jako bardzo prosty obiad, kolacja lub “wypełniacz” lunchboxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy. Jeśli nie dbacie o linię i nie liczycie kalorii na co dzień, sos winegret możecie bez problemu zamienić na prosty sos czosnkowy, jogurtowy lub miętowy. Z powodzeniem możecie dorzucić tutaj również mięsny dodatek, przykładowo w postaci fileta z kurczaka lub indyka czy szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej. Dodadzą one zarówno smaku jak i zdecydowanie uczynią sałatkę bardziej treściwą. Sałatkę możecie rownież podać ze swoim ulubionym pieczywem, najlepiej opieczonym w tosterze lub na suchej patelni.

Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomym

KOLACJA OBIAD SAŁATKI WEGETARIAŃSKIE WSZYSTKIE PRZEPISY

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *