Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
KOLACJA

Szakszuka z pieczoną papryką, awokado i rukolą

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Szakszuka z pieczoną papryką, awokado i rukolą to jedna z moich nowych propozycji na urozmaicenie tego pysznego i aromatycznego dania. Śniadanie wręcz idealne!


Szakszuka to danie charakterystyczne głównie dla kuchni izraelskiej, marokańskiej czy egipskiej. Dzięki swojemu doskonałemu smakowi rozprzestrzeniła się ona jednak już niemal wszędzie i stanowi przysmak na całym świecie. Jajka, doskonale przyprawiony sos pomidorowy, dodatek pieczonej (z kilkoma kroplami dobrej oliwy) papryki, awokado i garść rukoli, która dodaje nieco charakterystycznego orzechowego posmaku. Wszystkie te składniki tworzą doskonałą całość, która podana z tostem lub świeżym pieczywem (najlepiej bezpośrednio z patelni) stanowi niezwykle pożywny, smaczny i niebanalny początek dnia.

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

2 komentarze

  1. Szakszuka to super danie na śniadanie. Pożywne, smaczne i do tego daje tyle możliwości w kwestii dobierania składników. Super przepis, pozdrawiam :)

Podziel się swoją opinią