KOLACJA

Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym to doskonały pomysł na zupełnie bezmięsny obiad, który jednak wciąż pozostaje maksymalnie pożywny, sycący i pyszny.

Kalafior w tym przepisie możecie przygotować na dwa sposoby: albo klasycznie, tak jak w przepisie, albo uprzednio go podpiekając w piekarniku, polanego oliwą i przyprawionego solą, pieprzem, papryka słodką oraz oregano. Pierwsza wersja jest wersją szybszą, druga doda do makaronu bardzo ciekawego, bogatszego smaku. Tak naprawdę jednak najważniejszą informacją jest to, że niezależnie od opcji, którą wybierzecie – będzie pysznie!

Makaron przygotowałem z dwoma rodzajami serów – mozzarellą i parmezanem, które doskonale podkreślają jego smak i konsystencję.

Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Komentarz

Podziel się swoją opinią