Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym

Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym

Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym to doskonały pomysł na zupełnie bezmięsny obiad, który jednak wciąż pozostaje maksymalnie pożywny, sycący i pyszny.

Kalafior w tym przepisie możecie przygotować na dwa sposoby: albo klasycznie, tak jak w przepisie, albo uprzednio go podpiekając w piekarniku, polanego oliwą i przyprawionego solą, pieprzem, papryka słodką oraz oregano. Pierwsza wersja jest wersją szybszą, druga doda do makaronu bardzo ciekawego, bogatszego smaku. Tak naprawdę jednak najważniejszą informacją jest to, że niezależnie od opcji, którą wybierzecie – będzie pysznie!

Makaron przygotowałem z dwoma rodzajami serów – mozzarellą i parmezanem, które doskonale podkreślają jego smak i konsystencję.

Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym

KOLACJA MAKARONY OBIAD WEGETARIAŃSKIE WSZYSTKIE PRZEPISY

1 kometarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *