fbpx

Tosty z grillowanym bakłażanem i mozzarellą

Tosty z grillowanym bakłażanem i mozzarellą

Składniki:

  • kromki ulubione pieczywo 2
  • łyżeczki majonez 2
  • łyżeczki ajvar 2
  • średniego bakłażan 1/2
  • liście sałata 2
  • mozzarella 125 g
  • plastry pomidor 2
  • do smaku sól pieprz

Wykonanie

  • Bakłażana kroimy na 1 cm plastry i solimy z obu stron. Pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie spłukujemy nadmiar soli i osuszamy. Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę oleju. Grillujemy bakłażana z każdej strony przez kilka minut. Pieczywo opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Majonez mieszamy z ajvarem i smarujemy każdą kromkę. Układamy sałatę, bakłażana, pokrojone w plastry mozzarellę i pomidora. Przed podaniem kanapki możemy dodatkowo podpiec przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Join the Conversation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close