Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Dania wegetariańskie

Tosty z grillowanym bakłażanem i mozzarellą

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tosty z grillowanym bakłażanem i mozzarellą

Składniki:

  • kromki ulubione pieczywo 2
  • łyżeczki majonez 2
  • łyżeczki ajvar 2
  • średniego bakłażan 1/2
  • liście sałata 2
  • mozzarella 125 g
  • plastry pomidor 2
  • do smaku sól pieprz

Instructions

  • Bakłażana kroimy na 1 cm plastry i solimy z obu stron. Pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie spłukujemy nadmiar soli i osuszamy. Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę oleju. Grillujemy bakłażana z każdej strony przez kilka minut. Pieczywo opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Majonez mieszamy z ajvarem i smarujemy każdą kromkę. Układamy sałatę, bakłażana, pokrojone w plastry mozzarellę i pomidora. Przed podaniem kanapki możemy dodatkowo podpiec przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Comment

Write A Comment

Oceń przepis: