Zupa z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu

Jeśli lubicie azjatyckie smaki to dzisiejszy wpis jest wręcz stworzony dla Was. Poznajcie mój przepis na naprawdę pyszną i aromatyczną zupę z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu. 


Uwielbiam poznawać nowe smaki, dlatego staram się stale urozmaicać moje kulinarne menu o nowe, bardziej odważne wariacje. Polecam Wam to samo, to świetny pomysł na odkrycie zupełnie nowych, wspaniałych kulinarnych doświadczeń, które być może wcześniej wydawały nam się na niemające wspólnego czynnika! Podobnie jest z tą zupą. W jej skład wchodzi sporo produktów, które na pierwszy rzut oka mogą się ze sobą gryźć, w całości jednak tworzą fantastyczne, pikantne, rozgrzewające i aromatyczne dzięki zastosowaniu pasty curry, mleka i niezwykle cennego dla zdrowia oleju kokosowego (zobacz właściwości i zastosowania oleju kokosowego, o których prawdopodobnie nie wiedziałeś) danie, do którego z pewnością powrócę jeszcze niejednokrotnie. Zaletą tej zupy jest fakt, że możecie ją dowolnie modyfikować i za każdym razem przygotować z czymś innym, np. kukurydzą, groszkiem cukrowym, krewetkami czy grzybami. Zawsze smakować będzie świetnie!

Join the Conversation

  1. Uwielbiam takie smaki i kolory na talerzu. Pięknie zaprezentowane danie :)

  2. Uwielbiamy do zup dodawać mleko kokosowe :D

  3. Takie azjatyckie smaki to zdecydowanie moja bajka :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close