Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną to doskonała obiadowa propozycja z gatunku tych, które uwielbiam. Aromatyczna, pikantna, niezwykle sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu. Pyszna już tuż po przyrządzeniu, ale chyba jeszcze lepsza następnego dnia. Absolutnie nie wymaga już jakichkolwiek dodatków :)

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną - przepis

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną to doskonała obiadowa propozycja z gatunku tych, które uwielbiam. Aromatyczna, pikantna i niezwykle sycąca.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Składniki:

  • polędwica wieprzowa 250 g
  • przyprawa grillowa 1 szczypta
  • szalotka 2
  • czosnek 2 ząbki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • papryka ostra 3/4 łyżeczki
  • białe wino 1/2 szklanki
  • pomidory 2
  • passata pomidorowa 1 szklanka
  • bulion 600 ml
  • jarmuż 1 duża garść
  • fasola biała 1 puszka
  • sól, pieprz do smaku

Instructions

  • Wieprzowinę kroimy w niewielką kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na dużym ogniu, na łyżce rozgrzanej oliwy przez 3-4 minuty. Po tym czasie mięso przekładamy na talerz.Na pozostały tłuszcz wrzucamy posiekane szalotki i czosnek. Posypujemy papryką słodką i ostrą. Smażymy razem przez 3 minuty, a następnie zalewamy winem. Dodajemy pokrojone w niewielką kostkę pomidory i passatę pomidorową. Dolewamy bulion i doprowadzamy do zagotowania. Dorzucamy mięso, posiekany jarmuż i odcedzoną fasolę. Gotujemy razem przez 2-3 minut. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Join the Conversation

  1. Jarmuż super się sprawdza w takich daniach :D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń przepis:




Close
Pogotujmy.pl - blog tworzony z ❤️ od 2014 roku.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close