Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
OBIAD

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną to doskonała obiadowa propozycja z gatunku tych, które uwielbiam. Aromatyczna, pikantna, niezwykle sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu. Pyszna już tuż po przyrządzeniu, ale chyba jeszcze lepsza następnego dnia. Absolutnie nie wymaga już jakichkolwiek dodatków :)

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną - przepis

Zupa z jarmużem, białą fasolą i wieprzowiną to doskonała obiadowa propozycja z gatunku tych, które uwielbiam. Aromatyczna, pikantna i niezwykle sycąca.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins

Składniki:

  • polędwica wieprzowa 250 g
  • szczypta przyprawa grillowa 1
  • szalotka 2
  • ząbki czosnek 2
  • łyżeczka papryka słodka 1
  • łyżeczki papryka ostra 3/4
  • szklanki białe wino 1/2
  • pomidory 2
  • szklanka passata pomidorowa 1
  • bulion 600 ml
  • duża garść jarmuż 1
  • puszka fasola biała 1
  • sól pieprz

Instructions

  • Wieprzowinę kroimy w niewielką kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na dużym ogniu, na łyżce rozgrzanej oliwy przez 3-4 minuty. Po tym czasie mięso przekładamy na talerz.Na pozostały tłuszcz wrzucamy posiekane szalotki i czosnek. Posypujemy papryką słodką i ostrą. Smażymy razem przez 3 minuty, a następnie zalewamy winem. Dodajemy pokrojone w niewielką kostkę pomidory i passatę pomidorową. Dolewamy bulion i doprowadzamy do zagotowania. Dorzucamy mięso, posiekany jarmuż i odcedzoną fasolę. Gotujemy razem przez 2-3 minut. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Author

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

1 Comment

Write A Comment

Oceń przepis: