Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
CIASTA

Kruche, mocno czekoladowe tartaletki z czereśniami

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kruche, mocno czekoladowe tartaletki z czereśniami, czyli połączenie idealnie kruchego ciasta z odrobiną kakao, absolutnie pysznym czekoladowym kremem na bazie śmietanki i świeżymi czereśniami. Rewelacja!


Można powiedzieć, że sezon na czereśnie ruszył w pełni. Warto więc korzystać z niego maksymalnie! Pewnie pierwsza Twoja myśl, która przychodzi Ci do głowy na hasło “czereśnie”, to po prostu wyjadanie ich bezpośrednio z miski. I nie ukrywam, że jest to myśl, którą sam często praktykuję ;) Ale co zrobić, gdy takie klasyczne już nam się przejadły? Czy można przygotować z nich coś ambitniejszego? No jasne! Na blogu przedstawiałem Wam już mój przepis na lody i tartę z czereśniami. Co więc jeszcze ze świeżymi czereśniami może się dobrze komponować? Naprawdę mnóstwo składników, ale ja postawiłem tym razem na ten, który pokocha zdecydowana większość – czekoladę. Kruchy spód z czekoladową nutą, rewelacyjny krem czekoladowy na bazie ganache czekoladowego ze śmietanki i całość zwieńczające świeże czereśnie. Niewątpliwie zajadanie ich to przyjemność warta każdej pochłoniętej kalorii! :)

Kruche, mocno czekoladowe babeczki z czereśniami

Kruche, mocno czekoladowe tartaletki z czereśniami

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

2 komentarze

Podziel się swoją opinią