Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
KOLACJA

Szakszuka z papryką i brokułem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Szakszuka to intensywnie przyprawione kuminem danie, przygotowywane na bazie pomidorów i jajek. Korzenie tej potrawy sięgają do trzech kuchni: izraelskiej, marokańskiej i egipskiej. Aktualnie, danie to jest globalnie znane i przygotowywane na śniadanie na całym świecie. Swoją wersję wzbogaciłem o czerwoną paprykę i brokuł, który bardzo dobrze tutaj pasuje. Dodatkowo, całość podałem z pieczywem posmarowanym porcją hummusu – zobacz także przepis na domowy hummus.

Autor

Cześć, tutaj Piotr, twórca Pogotujmy.pl. Mam nadzieje, że spodobała Ci się wizyta na moim blogu i jeszcze do mnie wpadniesz po nowe, kulinarne inspiracje :)

Podziel się swoją opinią