Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie

Święta coraz bliżej – do pierwszej gwiazdki zostały już tylko nieco ponad dwa tygodnie. Jak co roku, już w tym okresie, zaczynają pojawiać się pytania – co przygotować na świąteczny stół? Oprócz wspaniałych wypieków – serników, pierników czy makowców, które osłodzą spędzony w rodzinnym gronie czas, warto pomyśleć także o tym co przygotujemy na kolację wigilijną. Tradycja mówi o dwunastu potrawach. Moim absolutnym nr 1 wśród dań wigilijnych jest barszcz czerwony. Nie może go zabraknąć na świątecznym stole! Ale jak go przygotować? Barszcz możecie przyrządzić na dwa sposoby – z wykorzystaniem wcześniej przygotowanego zakwasu z buraków lub bez niego. Poniżej znajdziecie mój sprawdzony przepis na barszcz czerwony na zakwasie – pyszny, wyrazisty i o pięknym kolorze. A co jeszcze, oprócz barszczu, zalicza się do 12 tradycyjnych potraw wigilijnych?

Odpowiedź znajdziecie w artykule na portalu Przepisy.pl – sprawdźcie!

Smacznego!
Wpis powstał we współpracy z portalem Przepisy.pl.

WSZYSTKIE PRZEPISY

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *