Pęczotto w meksykańskim stylu

Pęczotto w meksykańskim stylu

Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty, pyszny i pożywny jednogarnkowy obiad o uwielbianej przeze mnie nucie charakterystycznej dla regionu reprezentowanego flagą z orłem, grzechotnikiem i opuncją w centrum. Rewelacja!


Meksykański charakter to coś, co uwielbiam “przemycać” w przepisach, którymi się z Wami dzielę. Po prostu niezwykle odpowiadają mi te połączenia smaków i w zasadzie niezależnie w jakiej formie są one serwowane, zawsze są dla mnie rewelacyjne! Publikowałem już m.in. przepisy na meksykańską zupę, buritto, czy burgery, a dzisiaj postanowiłem stworzyć meksykański twist z polskim akcentem, w postaci naszego rodzimego pęczaku, który gra dzisiaj pierwsze skrzypce. Takie kaszotto z pęczku, z mielonym kurczakiem, warzywami i aromatyczną mieszanką przypraw przypadnie do gustu absolutnie każdemu! Ja każdą porcję podałem z łyżką jogurtu naturalnego, który dodał jeszcze ciekawszego smaku całości. Jeśli macie ochotę, możecie pokusić się jednak o jeszcze więcej dodatków, takich jak np. awokado, guacamole czy świeża kolendra.

KOLACJA KUCHNIE ŚWIATA KURCZAK OBIAD WSZYSTKIE PRZEPISY

2 komentarze

  1. Witam bardzo ciekawy przepis ale proszę mi powiedzieć czy kaszę najpierw gotujemy

    1. Kaszę na patelnię dodajemy surową. Gotujemy ją do miękkości dopiero po dolaniu wina i bulionu :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *